Tatlı Krizlerine Tatlı Çözümler Sunan 10 Tarif!

Tatlı Krizlerine Tatlı Çözümler Sunan 10 Tarif!

Zaman zaman herkesin geçirdiği tatlı krizlerine tatlı çözümler sunuyoruz! Bu tariflerle tatlının hem en lezzetli hem de en sağlıklı haliyle sizleri buluşturuyoruz. İşte tatlı krizlerine tatlı çözümler sunan 10 Tarif:

  1. Muzlu Çikolatalı Kek Tarifi
  2. Bol Proteinli & Yüksek Lifli Kek Tarifi
  3. Bol Proteinli Brownie Tarifi
  4. Bayram Çikolatası Tarifi
  5. Bol Proteinli Puding Tarifi 
  6. Yer Fıstıklı Bol Proteinli Trüf Tarifi
  7. Az Malzemeli Proteinli Kek Tarifi
  8. Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
  9. Izgarada Kızarmış Muz Tarifi
  10. Balkabaklı Cheescake Tarifi

 

Muzlu Çikolatalı Kek Tarifi

 

Muzlu Çikolatalı Kek Tarifi

 

Öğün: Ara Öğün
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 35 dakika
Servis: 12 dilim
Kaç kalori: 100 kcal (1 dilim)
Araç Gereç: Blender - 8x20 cm baton kek kalıbı - Fırın


———•———


Malzemeler


Önce:


1 su bardağı glütensiz un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı bitter damla çikolata


Sonra:


1 adet olgun muz
2 adet yumurta
6 adet etli iri hurma
3 yemek kaşığı sıvı Hindistan cevizi yağı
1/2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şekersiz fındık ezmesi


———•———


Hazırlanışı


Unu, kabartma tozunu ve damla çikolatayı derin bir kapta karıştırın.
Muzu, yumurtaları, çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları, Hindistan cevizi yağını, sütü, kakaoyu ve fındık ezmesini birlikte blenderdan geçirin. Un karışımına ekleyin.
İyice karıştırdığınız kek hamurunu yağlı kâğıt serdiğiniz baton kek kalıbına aktarın.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.


Bol Proteinli & Yüksek Lifli Kek Tarifi

 

Bol Proteinli & Yüksek Lifli Kek Tarifi

 

Öğün: Ara Öğün
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika
Servis: 12 dilim
Kaç kalori: 95 kcal (1 dilim)
Araç Gereç: Blender - 8x20 cm baton kek kalıbı - Fırın


———•———


Malzemeler


Kurular:


1 su bardağı yulaf unu
3 yemek kaşığı chia tohumu
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

 

Yaşlar:


2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 adet muz
7 adet etli hurma
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Görsel sanatlar:
Çiğ badem


———•———


Hazırlanışı


1- Kuru malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
2- Yaş malzemeleri de hep birlikte blenderdan geçirin.
3- Yaş malzeme karışımını kuru malzeme karışımına aktarın. Birbirine iyice yedirin.
4- Yağlı kâğıt serdiğiniz 8x20 cm ebatındaki baton kek kalıbına hamurunuzu boşaltın.
5- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

 

Bol Proteinli Brownie Tarifi

 

Bol Proteinli Brownie Tarifi

 

İçindekiler :


2 yemek kaşığı Fellas Whey Protein Tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şekersiz yer fıstığı ezmesi
2 adet büyük muz
İsteğe göre bitter damla çikolata


Hazırlanışı :


1- Damla çikolatalar hariç diğer tüm malzemeleri güçlü bir blenderdan geçirin.
2- 15x20 ebatlarındaki fırın kabını Hindistan cevizi yağı ile yağlayıp içine karışımı ekleyin. Üzerine damla çikolataları gezdirin.
3- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin, ister sıcak ister soğuk tüketin.
Afiyet olsun!

 

Bayram Çikolatası Tarifi

 

Bayram Çikolatası Tarifi

 

İçindekiler :


2 adet Fellas Protein Bar
100 gr ilave şekersiz, glutensiz bitter çikolata
1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı


Hazırlanışı :


1- Fellas Protein Barları küp küp doğrayın. Benmari usulü erittiğiniz ve Hindistan cevizi yağı eklediğiniz bitter çikolatanıza batırın. Yağlı kağıt serdiğiniz servis tabağına aktarın.
2- 30 dakika serin yerde dinlendirdikten sonra bayramlık çikolatalarımız servise hazır!
Afiyet olsun!

 

Bol Proteinli Puding Tarifi

 

Bol Proteinli Puding Tarifi

 

İçindekiler:


Alt kat:


1 su bardağı light süt
3 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Yarım adet muz


Üst kat:

 

1 adet Fellas Protein Bar
4 yemek kaşığı süzme yoğurt


———————


Hazırlanışı:


Sütü, balı ve chia pudingini büyük bir kâsede buluşturun, arada bir karıştırarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. 
Muzu ortadan ikiye bölün. Servis edeceğiniz kâseye yerleştirin. Bardağı yarısına kadar chia pudingi ile doldurun.
Süzme yoğurt ile Fellas Protein Bar’ı blenderdan geçirin. Bardağın geri kalanına aktarın.
Soğuk soğuk servis edin.

 

Yer Fıstıklı Bol Proteinli Trüf Tarifi

 

Yer Fıstıklı Bol Proteinli Trüf Tarifi

 

Öğün: Ara Öğün
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Hazır Olma Süresi: 1 saat 30 dakika
Servis: 10 adet
Kaç kalori: 90 kcal (1 top)
Araç Gereç: Rondo - Derin dondurucu


———•———


Malzemeler


İç harcı:


8 adet etli iri hurma
6 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi


Görsel sanatlar:


60 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı katı Hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı iri kıyım yer fıstığı


———•———


▶ Hazırlanışı


Hurmaların çekirdeklerini çıkarıyoruz. Kaynar suda 10 dakika bekletiyoruz. Süzüyoruz. Ardından iç harç için gerekli malzemeleri birlikte rondodan geçiriyoruz. 
Cevizden biraz küçük toplar yapıp derin dondurucuda en az 1 saat dinlendiriyoruz. 
Benmari usulü erittiğimiz bitter çikolataya Hindistan cevizi yağını ve iri kıyım fıstık içini ekliyoruz. Birbirine iyice yediriyoruz. 
Derin dondurucudan çıkardığımız toplarımızı çikolataya batırıyoruz. Beş dakika dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

 

Az Malzemeli Proteinli Kek Tarifi

 

Az Malzemeli Proteinli Kek Tarifi

 

Öğün: Ara Öğün
Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Servis: 4 adet
Kaç kalori: 100 kcal (1 adet)
Protein: Min. 20 gram


———•———


İçindekiler:


1 adet büyük olgun muz
2 yemek kaşığı Fellas Whey Protein
2 yemek kaşığı şekersiz yer fıstığı ezmesi
2 yemek kaşığı ham kakao


———————


Hazırlanışı:


Derin bir kâsenin içinde muzu çatal yardımı ile ezin. İçine diğer malzemeleri ekleyin ve birbirine iyice yedirin. 
Muffin kalıplarına eşit miktarda kek hamurundan ilave edin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. 
Soğuduktan sonra servis edin.

 

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

 

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

 

 İçindekiler :


+ 1 adet Fellas Protein Bar
+ 2 yumurta
+ 2 yemek kaşığı esmer şeker ya da 2 yemek kaşığı pekmez
+ 2 yemek kaşığı kakao
+ 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 + 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
+ 4 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
+ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
+ Bir çimdik tuz


Hazırlanışı :


1- Yumurtaları derin ve geniş bir kapta mikser yardımı ile çırpın. 
2- İçine esmer şekeri ve vanilyayı ekleyin, iyice karıştırın. 
3- Ardından diğer tüm malzemeleri de aktarın ve spatula yardımı ile birbirine güzelce yedirin. 
4- Son olarak küp küp doğradığınız Fellas Protein Bar’ı da ekleyin, karıştırın. 
5- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ceviz şekline getirdiğiniz hamurları yerleştirin ve üzerine bastırın.
6- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve ister sıcak ister soğuk servis edin.
Şimdiden mutlu yıllar!

 

Izgarada Kızarmış Muz Tarifi

 

Izgarada Kızarmış Muz Tarifi

 

İçindekiler :


2 adet muz
1 adet Fellas Protein Bar XL
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı


Hazırlanışı :


1- Muzları kabuklarını soymadan yağsız ızgara tavanızda tüm yüzeyi kızarıp içi yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ters düz ederek pişirin.
2- Bu esnada Fellas Protein Bar XL’ı ve erittiğiniz Hindistan cevizi yağını güçlü bir blenderdan geçirerek küçük parçalar haline getirin.
3- Servise hazır muzlarınızı tabağa alın, ortalarından yararak üzerine Fellas Bar’ı gezdirin. Arzu ederseniz üzerine yarım portakal suyu ilave ederek servis edebilirsiniz. Ve tatlımız hazır!
Afiyet olsun!

 

Balkabaklı Cheescake Tarifi

 

Balkabaklı Cheescake Tarifi

 

İçindekiler :


Üzeri için:


+ 6 yemek kaşığı haşlanmış bal kabağı
+ 3 yemek kaşığı light labne
+ 2 yemek kaşığı pekmez
+ 1 tatlı kaşığı baharat karışımı (tarçın, zencefil, karanfil, yenibahar)


Tabanı için :


+ 1 adet Slimlif Fellas (öğütülmüş)
+ 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (öğütülmüş)
+ 2 yemek kaşığı çiğ badem (öğütülmüş)
+ 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
+ 2 yemek kaşığı süt

 

Hazırlanışı :


Üzeri için:


+ Bal kabağını küp küp doğrayıp yaklaşık 10 dakika haşladıktan sonra blender yardımı ile püre haline getirin. Bir süre süzgeçte bekletip suyunu vermesini sağlayın.
+ Ardından üzeri için gerekli tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde iyice birbirine yedirin ve yaklaşık 1 saat kadar derin dondurucuda bekletin.
+ Son olarak karışımı cevizden biraz küçük toplar haline getirin, hindistan cevizine bulayın ve servis edin.


Tabanı için :


+ Balkabaklı karışımımız derin dondurucuda kıvam alırken, taban için gerekli tüm malzemeleri derin bir kap içinde iyice birbirine yedirdikten sonra küçük boy kelepçeli kalıbınıza aktarın ve tüm tabana bastırarak yayın. Dinlenmeye bırakın.


Birleştirme :


+ Derin dondurucudan çıkardığınız balkabaklı karışımı dinlenen tabanın üzerine yayın ve düzleştirin. Ve servise hazırız!
+ Bir dilimi sadece 149 kalori!
Sağlıklı günler dileriz

Etiketler: blog yazısı
Şubat 02, 2022
Listeye dön
Çerez Kullanımı

Size daha iyi hizmet sunabilmek adına çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Güvenlik Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.