Yulaf ezmesi sağlıklı yaşamı benimseyenlerin vazgeçilmez besinlerinden biridir. Lif açısından zengin olması, sindirimi destekleyebilmesi ve enerji verebilmesi ile günün her saati rahatça tüketilebilecek pratik bir alternatiftir. Ayrıca yulaflı atıştırmalıklar sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürenler için mükemmel bir tercih oluşturur. Kolayca hazırlanabilmesi farklı malzemelerle zenginleştirilebilmesi ve lezzetinin yanı sıra besin değerinin yüksek olması yulaf ezmesini mutfakta pek çok tarifte kullanmaya olanak tanır. Diyet yapanlar için de uygun olan diyet yulaf tarifleri ile sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak oldukça kolaydır. Ayrıca tadı güzel yulaf tarifleri sayesinde yulaf ezmesini farklı lezzetlerle keşfetmek mümkündür.
Yulaf ezmesini bir tencereye alıp sütle karıştırın. Orta ateşte 5-7 dakika boyunca pişirin. Karışım koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın. Pişen yulaf karışımını bir kaseye alın ve üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin. Son olarak balı ve isteğe bağlı olarak tarçını ekleyin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve keyifle tüketin.
Fırını 180 dereceye ısıtın. Yulaf ezmesi, bal, zeytinyağı ve vanilyayı bir kasede karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve eşit bir şekilde yayın. Fırında 20-25 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın ve kuru meyvelerle karıştırarak servis edin.
Fırını 180 dereceye ısıtın. Bir kapta un, kakao ve yulaf ezmesini karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta, şeker ve yağ karıştırıldıktan sonra kuru malzemeleri ekleyin. Çikolata parçalarını da ekleyip karıştırın. Hamurdan küçük parçalar alıp fırın tepsisine yerleştirin. 10-12 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Bütün malzemeleri bir blendera ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Soğuk servis edebilirsiniz.
Bir bardağa veya kaseye önce yoğurdu ardından yulaf ezmesini ve taze meyveleri kat kat yerleştirin. Her katman arasında bal gezdirin. Parfenin üstünü dilediğiniz meyvelerle süsleyip soğuk olarak tüketin.
Yulaf ezmesini bir kaba alıp süt ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Rendelenmiş kabağı, tuz ve karabiberi de ekleyin. Karışımdan küçük krep hamurları hazırlayıp, her iki tarafını da kızartın. Sıcak olarak tüketebilirsiniz.
Fırını 180 dereceye ısıtın. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 25-30 dakika pişirin. Kekin içi tamamen pişene kadar fırında tutun ve soğumaya bırakın.
Avokadoyu ezin ve içine tuz ile karabiber ekleyin. Yulaf ezmesini ekleyip karıştırın. Karışımı ekmek dilimlerinin arasına sürüp, sandviç şeklinde hazırlayın. Sağlıklı ve doyurucu bir öğün için harika bir seçenek!
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın ve sıkıca bastırın. 180 derecede 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.
Yulaf ezmesi yapmak oldukça pratik ve sağlıklı bir kahvaltı seçeneğidir. Yulaf ezmesi hem lezzetli hem de besleyici olabilir ve güne enerjik başlamanıza yardımcı olabilir.
Yulaf ezmesi sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak isteyen herkes için mükemmel bir alternatif sunar. Yukarıda paylaştığımız tariflerle hem lezzetli hem de besleyici seçenekler yaratabilirsiniz. Eğer soğuk günlerde enerji veren farklı atıştırmalıklar arıyorsanız Soğuk Günler İçin Enerji Veren Atıştırmalık Tarifleri başlıklı blog yazımıza göz atabilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.